separator

Landschapsfonds Westhoek

Dien jouw groen idee in!

Een bosje of boomgaard bij jou in de buurt aanplanten? Een buurttuin uitbreiden? Een groen speelelement of vlindertuin om de hoek aanleggen …? Hebben jij, jouw buren of jouw vereniging een voorstel of zit je op een idee te broeden? Het Landschapsfonds Westhoek draagt tot € 5.000 bij aan jouw crowdfundingscampagne voor een groen initiatief in en nabij je dorp of buurt! Crowdfunding?!? Niks voor jou? Laat eerdere initiatiefnemers jou overtuigen! Meld jouw project nu aan.

14 initiatiefnemers deden het jou voor!

Vorig jaar lanceerden we al een try-out. Veertien initiatiefnemers namen deel aan het traject en allen haalden ze hun centen op!

Waarom doen we het?

Eén van de belangrijkste troeven van onze Westhoek is het prachtige landschap! Niet enkel de overheid is hiervoor verantwoordelijk, meer zelfs, ook jij kan als bewoner zorg dragen voor dit landschap. Zo willen we creatieve, kleine en grotere, wilde en minder wilde, maar vooral inspirerende ideeën van buurt- en dorpsbewoners ondersteunen.

 

Partners

Het Regionaal Landschap Westhoek richtte het Landschapsfonds Westhoek op. Een fonds dat op een vernieuwende, eigentijdse manier het landschap verder vorm geeft. Het Regionaal Landschap zocht hiervoor partners bij zowel overheden als bedrijven die actief zijn in de Westhoek.

 

Het Landschapsfonds Westhoek is een realisatie van:

  • het Regionaal Landschap Westhoek
  • de provincie West-Vlaanderen
  • het Streekfonds West-Vlaanderen
  • het Agentschap voor Natuur en Bos
  • de Vlaamse Landmaatschappij
  • verschillende bedrijven uit de Westhoek