Onzichtbaar Landschap

Op 4 juni opende ‘Onzichtbaar Landschap’24 land art-installaties verspreid over alle 20 gemeenten in de Westhoek. De kunstwerken verschenen op plekken waar 100 jaar geleden nog een begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog lag. Via de ErfgoedApp of de catalogus (te koop bij elke toeristische dienst van de Westhoek) ontdekt de bezoeker het historisch verhaal van de site en hoe de kunstenaar dit interpreteerde. Zes fietsroutes, waarvan de naam telkens die van een onbekend slachtoffer is, verbinden de kunstwerken met elkaar.

‘Onzichtbaar Landschap’ loopt nog tot eind augustus 2024 en is een initiatief van Regionaal Landschap Westhoek vzw met steun van Cultuuroverleg IJzervallei, Cultuuroverleg Viertoren, Cultuuroverleg 7, Ginter, IOED Polderrand, Midwest, Zuidwest en de steden en gemeenten Alveringem, De Panne, Diksmuide, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Nieuwpoort, Poperinge, Staden, Veurne, Vleteren, Wervik, Zonnebeke en de Provincie West-Vlaanderen en kadert binnen het themajaar LANDSCAPES | Feel Flanders Fields, ontwikkeld door Westtoer en Toerisme Vlaanderen.

 

Meer info via https://www.onzichtbaarlandschap.be/

 

Doe je mee aan de gezinswedstrijd bij de route Walter Stelzer?

Wil je met het gezin op pad? Spring op de fiets en ontdek de Route Walter Stelzer. Met z’n 39 km behapbaar voor het hele gezin (ook nog in te korten) en met onderweg allerlei toffe opdrachtjes en leuke tips voor een lekkere stop of extra speelplezier. Haal je gratis boekje met opdrachten af in de toeristische dienst van Zonnebeke, Langemark-Poelkapelle of Wervik of download het boekje hier. Neem een potlood of balpen mee voor onderweg!

Klaar met de route? Vul dan onderstaand formulier in!