Natuur met zorg

Vanaf nu zet het Regionaal Landschap Westhoek samen met zorginstellingen in op vergroening van de buitenruimtes. Een natuurlijke omgeving rond zorgcentra verbetert de kwaliteit van de zorg én biedt voordelen voor de natuur.

 

Kwetsbare groepen

Het effect van de natuur op je gezondheid is het sterkst voor de meest kwetsbare groepen. Kinderen, ouderen, mensen met een langdurige ziekte of handicap hebben het meeste baat bij regelmatig buiten bewegen in de natuur. Door de omgeving rond de zorginstellingen te vergroenen kunnen ook bewoners de voordelen van natuur beleven. Voor hen is die omgeving vaak hun belangrijkste en soms enige contact met de buitenwereld.

Jouw regionaal landschap als expert

Regionale landschappen hebben expertise in het ontwerpen van groene ruimtes die passen in het omringende landschap, de aanleg én het beheer ervan. Door de kennis van de zorginstellingen en hun (tuin)therapeuten samen te brengen met de kennis van de regionale landschappen ontstaan er mooie projecten. Het positieve therapeutische effect van natuur is goed nieuws voor zorginstellingen. Én goed nieuws voor vlinders, bijen, bloemen en vogels die blij zijn met deze biodiverse groene ruimtes.

Zelf een beroep doen op ons advies?