Meer dan 400 tuinen behaagd

De campagne ‘Behaag je tuin’, die het Regionaal Landschap Westhoek dit najaar voor de tweede maal organiseerde werd een nog groter succes dan de eerste editie vorig jaar. De samenaankoop waarbij inwoners uit de 14 deelnemende steden en gemeenten in de Westhoek (fruit)bomen, hagen, wilgentakken en klimplanten bestelden, wist maar liefst 410 gezinnen te overtuigen.

 

5 km hagen

Dit weekend halen de inwoners hun bestelling op en kunnen de planten de grond in. En of er zal geplant worden! Meer dan 16.000 stuks plantgoed vloog de deur uit, goed voor 5 km hagen en 700 hoogstam(fruit)bomen werden verkocht. Er verschijnen binnenkort ook 25 wilgenhutten in de Westhoek en 787 klimplanten slingeren zich een weg naar boven. Tot slot komt er 1.780 m² bos bij. Bij het afhalen van het plantgoed kregen de inwoners een plantgids met instructies over hoe ze nu het beste te werk gaan.

 

Klimaatrobuuste plek

“We zijn heel tevreden met het resultaat. We noteren bij de bestellingen bijna een verdubbeling in vergelijking met vorig jaar,” aldus gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe, voorzitter van het Regionaal Landschap Westhoek. “Fijn om te weten dat zoveel mensen de moeite doen om van hun tuin een klimaatrobuuste plek te maken met ruimte voor vogels, bijen, vlinders en een schaduwrijke plek voor zichzelf!” De actie liep in en samen met Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Koekelare, Koksijde, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Veurne, Vleteren en Zonnebeke.