Crowdfundingcampagnes van start

Zeven projecten houden momenteel een crowdfundingcampagne om hun groen voorstel te financieren. Nog tot begin april zoeken ze mensen die hun idee vooruit willen helpen in de vorm van een schenking. De zeven initiatiefnemers dienden hun voorstel begin januari in binnen het Landschapsfonds Westhoek. De projecten werden goedgekeurd en ontvangen daarom de helft van hun doelbedrag uit het Landschapsfonds, op voorwaarde dat ze de andere helft via hun crowdfundingcampagne verzamelen. Om te zien hoeveel geld de projecten nog moeten verzamelen, surf je naar www.voorjebuurt.be/landschapsfondswesthoek.

Schapen in de Galgebossen

De zeven groene burgerinitiatieven, gaande van het langste bloemenlint van West-Vlaanderen tot de realisatie van een schaapskudde in de Galgebossen, mikken op het brede publiek om hun project te steunen. Ze hoeven slechts de helft van hun beoogde bedrag op te halen, want het Landschapsfonds Westhoek past de andere helft bij. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Samenwerking publieke en private partners

Zo zijn de projecten een mooi voorbeeld van een unieke samenwerking tussen publieke en private partners en een eigentijdse manier om het landschap verder vorm te geven. Het Regionaal Landschap Westhoek, de provincie West-Vlaanderen, het Streekfonds West-Vlaanderen en het crowdfundingplatform Voor je Buurt stimuleert op deze manier groene burgerinitiatieven in de Westhoek. Ook de Vlaamse Landmaatschappij en het Agentschap voor Natuur en Bos steunen het Landschapsfonds Westhoek.