WINTERLANDELING

SCHRIJF JE NU IN!

Tijdens de winter stromen de broeken regelmatig vol en gedijen water en natuur in al hun glorie. Deze winter organiseren we opnieuw onze WinterLandeling. Een exclusieve waterwandeling wanneer de broeken van de IJzer- en Handzamevallei vol lopen. Zeg maar een pop-up wandeling in waterland! Zin in een winters avontuur? Bezorg ons je gegevens hier, dan nodigen wij jou als eerste uit als het water stijgt!

winterlandelingenwaterlanders

Code Waterland

Jaek en Nink nemen jullie mee doorheen hun Waterland. Ze ontmoeten merkwaardige Waterlanders. Nu ja, Waterlanders… Zo noemen de bewoners zichzelf natuurlijk niet. Het is iets met een dier ofzo… Neen, jullie zullen moeten helpen! Volg de fietsknooppunten voor een tocht van 33 km of stippel je eigen route uit en bezoek de mooiste plekjes uit de Handzamevallei. Voer op elke locatie een opdrachtje uit. Los zo de geheime cijfercode op. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

 

Haal de brochure af in 1 van de 4 startpunten:

  • De Blankaart (Ieperstraat 56, Woumen)
  • Toeristische dienst Diksmuide
  • Toeristische dienst Houthulst
  • Landschapsbelevingscentrum De Handzamevallei (Vladslostraat 9, Werken)

 

ORGANISATIE

Regionaal Landschap Westhoek, Stad Diksmuide, Gemeente Kortemark, Gemeente Houthulst, Provincie West-Vlaanderen

Code Waterland voorflap

We are water

 

Waterlanders is een vat vol waterrijke ideeën. Beeldend kunstenaar Sven Verhaeghe en Birgit Provoost gingen de uitdaging aan midden de overstroombare ijzerbroeken landschapskunst te laten opduiken en verdwijnen. Onder de naam We Are Water schakelden ze ook andere kunstenaars in die zich nauw verwant voelen met onze “natte natuur”. Geluidskunstenaar Peter Paelinck, rivierdichter Maarten Inghels en landschapsbureau Studio Basta gingen samen met inwoners aan de slag om van dit kunstproject iets moois te maken. Volg alles hier.

We are water nieuws

PARTNERS

Dit Westhoekproject van het Regionaal Landschap Westhoek komt tot stand in samenwerking met de 9 gemeenten aan de IJzer en de Handzamevaart, Bezoekerscentrum De Blankaart en vele andere partners. Het wordt gerealiseerd met de financiële steun van de provincie West-Vlaanderen.

 

Meer info: Bart Depestel, medewerker Natuur- en landschapsbeleving, 051 54 59 62, bart.depestel@west-vlaanderen.be