separator

Jouw haag, heg, houtkant

Het Regionaal Landschap Westhoek helpt jou, als particulier of landbouwer, met gerichte groenaanplantingen. Hagen, heggen, fruitboomgaarden, knotbomen,… aan jou de keuze. Ons team staat je bij met raad en daad bij de aanleg van streekeigen groen. Bovendien engageren we ons eveneens voor de nazorg van de aanplantingen, en dit voor de eerste twee jaar na de aanplantingen. Vaak kom je in aanmerking voor financiële steun.

Benieuwd of jouw eigendom in aanmerking komt voor het opmaken van een plan? Heb je eventueel recht op een financiële tussenkomst? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Contacteer ons via 057 23 08 50 of info@rlwesthoek.be.

Haagvlechten

Haagvlechten zorgt voor mooie, gezonde heggen. Vooral meidoorn is hiervoor bijzonder geschikt, maar ook haagbeuk, hazelaar, sleedoorn, gelderse roos en kornoelje kun je vlechten. De techniek biedt een garantie op een jonge, gezonde en dichte haag!

 

De techniek bestaat erin de stam van de struiken laag in te kappen, zonder ze helemaal door te kappen, en deze dan in te vlechten. In het voorjaar vormen deze gelegde struiken een dicht netwerk van takken, ondoordringbaar voor mens, hond en vee. Hagen leggen of haagvlechten werd in onze streken al honderden jaren toegepast om alleenstaande boerderijen tegen indringers te beschermen, om het vee op het perceel te houden, als leverancier van hout,…

 

Interesse in haagvlechten?

Het boek “Heggenvlechten en haagleiden in Nederland en Vlaanderen” biedt achtergrond en een handleiding aan om je haag te vlechten. 136 pagina’s interessante lectuur. € 25 bij afhaling, € 33,5 bij verzending. Bestel je exemplaar.

boek over haagvlechten